Blev du blæst bagover i biffen, da du så Avatar, Inception og Interstellar?

Drømmer du om at komme til at skabe de mindblowing effekter, som suger mennesker ind i det store lærred? Og vil du lære håndværket at kende indefra, mens du tager en kreativ gymnasieuddannelse? Så byder vi dig velkommen på 3D Gymnasiet!

Mød dine ligesindende

Forestil dig, at du vågner op til en dag med ligesindede kreative hver eneste morgen. Når vækkeuret ringer, ved du, at der er film og visuelle effekter på skemaet, og du ved, at dine studiekammerater elsker VFX lige så højt, som du gør. Sammen har I et globalt mindset, og I tænker alle sammen stort. London. Silicon Valley. Vancouver. Stort.

Sådan kommer din virkelighed til at se ud, hvis du bliver collegeelev på 3D Gymnasiet i Grenaa. Her har vi nemlig skruet en helt ny gymnasieuddannelse sammen, hvor du kan dyrke din passion for det visuelle og opbygge branchens bedste portfolio, samtidig med at du tager en teknisk studentereksamen.

Et nyt talentspor

Den danske VFX-branche buldrer frem, og 3D-huse som Ghost VFX, A. Film, Postyr, Reset Film, M2Film, Wil Film og TGBVFX efterspørger et nyt talentspor. Konceptualiseringen af den nye gymnasieuddannelse er derfor sket i tæt samarbejde med Danmarks største 3D-huse, og det bliver netop et markant kendetegn for dine tre år på 3D Gymnasiet, at du konstant vil være i berøring med branchen.

Ud over gymnasiefag med fokus på film og visuelle effekter bliver aftenerne og weekenderne også en legeplads, du kan boltre dig på. Såvel med gæstelærere fra branchen som med studiekammerater, der nørder den lige så meget foran skærmen, som du selv gør.

Studieture

Studieture til branchens epicentre
I løbet af dine tre år på 3D Gymnasiet vil du hvert år komme på en studietur mættet af de elementer, som din fremtidige karriere kan komme til at indeholde.

I 1.g går studieturen til Købehavn, mens London venter i 2.g.

Når du i 3.g er blevet fuldstændig fortrolig med 3D-håndværket, pakker vi kufferterne og drager til Vancouver. Det er en global industri, du uddanner dig til, og på studieturene vil du derfor få et indblik i, hvordan nogle af verdens førende 3D-huse arbejder.

I København besøger vi et udpluk af de samarbejdspartnere, som har været med til at forme din htx-retning. I London er det førende VFX-huse som Moving Picture Company, Double Negative, Rushes Postproduction, The Mill, Framestore og Cinesite, vi retter blikket mod. Og i Vancouver venter endelig The Art Institute of Vancouver, som er kåret til verdens 6. bedste 3D-skole.

En kreativ HTX

På 3D Gymnasiet tager du en treårig htx, som klæder dig på til en lang række af de kreative brancher.

Hvad enten du drømmer om en karriere som VFX artist, 3D-grafiker, animator, arkitekt, designer, filminstruktør eller noget helt syvende, opnår du på 3D Gymnasiet de aktuelt mest efterspurgte kompetencer.

På 3D Gymnasiet skal du have:

  • Kommunikation & IT på A-niveau
  • Design på B-niveau

I disse profilfag kommer du til at beskæftige dig med bl.a. drawing, digital painting, matte painting, 3D modelling, texturing, lightning, animation, video editing, virtual reality, augmented reality, python programming, compositing, matchmoving og motion capture.

Og du kommer til at beskæftige dig med dem i en lang række tværfaglige projekter, hvor du får lov til at dyrke lige netop de emneområder, du personligt brænder mest for. Sammen med profilfagene skal du naturligvis have de traditionelle htx-fag, dansk, engelsk, biologi, kemi, fysik, matematik, teknik og teknologi, samt en række valgfag.

Tilmelding
Det nye 3D Gymnasiet er en ambitiøs htx-studieretning, som lader sine første 25 elever starte i august 2018.

Som en del af ansøgningsproceduren vil du blive indkaldt til en samtale, hvor vi forventningsafstemmer og taler om studieparathed og collegeparathed.

Vores mission er at skabe et miljø kendetegnet af høj faglighed i en ramme, hvor du også i fritiden bliver inspireret til at beskæftige dig med film og visuelle effekter. I den forudgående screening ligger det os derfor på sinde at sætte et hold, hvor alle har den nødvendige modenhed, og hvor alle tænker stort.

Tilmeld dig 3D College lige her

Prispakker på 3D College
Her kan du se vores prispakker på 3D College

Vil du se mere af vores arbejde?